
شبکه مراکز خدمات نوآوری دانشجویی
برای بسیاری از دانشجویان این سوال پیش آمده است که مطالب تئوریک آنها چه کاربرد عملی دارد و چگونه میتوانند از حجم انبوه اطلاعات دریافتی خود به بهترین نحو استفاده کنند. کلیه دانشجویان پس از فارغ التحصیلی بر طبق دانش و مهارت های آموخته شده مسیرهای شغلی متفاوتی را نیز پیش رو دارند به استخدام درآمدن در یك سازمان و یا شركت و یا راه اندازی كسب و كار جدید و مدیریت بهینه آن منطبق با دانش و مهارتهای خود.
با توجه به نیاز فعلی فارغ التحصیلان دانشگاهی به منظور اشتغال متناسب با آموختههای خود، طرحی با هدف فعالیت خویش فرمایی دانشجویان و هدایت آنها در مسیر دوم یعنی راهاندازی کسب و کار جدید و نه استخدام شدن در یک سازمان از سال ۱۳۹۵ در موسسه شکل گرفت. این طرح به عنوان مکمل شرح شبکه مراکز خدمات نوآوری ویژه بنگاههای اقتصادی” است که در آن دانشجویان از مقطع لیسانس تحت فعالیتهای توانمندسازی هدفمند قرار میگیرند تا پس از فارغ التحصیلی بر مبنای دانش آموخته شده در دانشگاه و تجارب کسب شده در این شبکه، به عنوان مرکز ارایه دهنده خدمات واحدهای صنعتی فعالیتهای خود را ادامه دهند.
فعالیتهای در نظر گرفته شده در این شبکه شامل دورههای آموزشی کسب و کار، بازدید از واحدهای صنعتی، شرکت در سلسله سمینارهای کوله بار تجربه، ارایه ایده و تولید محتوا برای واحدهای صنعتی است. دانشجویان در طی توانمندسازی با تکیه بر استعدادها و خلاقیت های خود به راه اندازی و توسعه کسب و کار مستقل برای خویش ترغیب و تشویق میشوند. در این میان هر دانشجو با تحت پوشش قرار گرفتن در چتر حمایتی شبکه متخصصان موسسه قادر خواهد بود با اطمینان بیشتر و حاشیه ریسک کمتر به سمت هدف نهایی خویش فرمایی و کارآفرینی حرکت نمایند.
هم اینک اولین گروه دانشجویی این طرح در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مرحله توانمندسازی خود را میگذرانند.
اهداف اجرای طرح
- برقراری ارتباط صنعت با دانشجو و تحقق هدف دانشگاه نسل سوم
- فراهم آمدن فرصت جهت کسب تجارب برترین فعالین اقتصادی کشور
- فراهم آمدن زمینه آشنایی و همکاری بیشتر با بنگاه های اقتصادی، تولیدی و خدماتی کشور
- فراهم آمدن زمینه مهارت آموزی در کنار تحصیلات دانشگاهی در حوزه های بازار محور
- ایجاد فرصت کارآموزی، کارورزی و پروژه فارغ التحصیلی در یکی از بنگاه های تولیدی و یا خدماتی کشور
- تقویت تفکر ارزش آفرینی در نزد دانشجویان
اجزای شبکه مراکز خدمات نوآوری شامل چه بخشهایی است.؟
در طی این فرایند موسسه به عنوان فعال کننده نظارت بر تیم های دانشجویی را بر عهده دارد و دانشجو پس از ورود به شبکه به عنوان مرورگر، تامین اطلاعات و ایدهپردازی برای واحد صنعتی را بر عهده میگیرد. در مرحله بعد دانشجوی توانمند شده پس از گذشت شش ماه به مرحله ابداع کننده وارد میشود. از این مرحله به بعد افراد موفق بخشی از شبکه مراکز خدمات نوآوری محسوب خواهند شد که فعالیت خود را با واحد صنعتی تحت نظارت موسسه آغاز میکنند.
نحوه ثبت نام و اجرای طرح
اجرای این طرح صرفا از طریق مراکز دانشگاهی و ثبت نام گروهی آنها امکان پذیر است. فرایند اجرا بر حسب درخواست کلیه مراکز دانشجویی و آموزشی پس از برگزاری جلسه توجیهی در قالب تفاهم نامه مشترک، عملیاتی خواهد شد. کلیه بخشها و مراکز زیر از طریق دفاتر مرتبط خود میتوانند درخواست همکاری را آغاز نمایند:
- انجمنهای علمی دانشجویی
- انجمنهای صنفی دانشجویی
- دفاتر ارتباط با صنعت کلیه دانشگاهها و مراکز آموزشی